PreventieConsult

PreventieConsult

Diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade..

Loop ik risico?

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem nu een belangrijke eerste stap:

Doe de Risicotest

Wat is de Risicotest?

De Risicotest is een beknopte vragenlijst. Daarmee krijgt u een eerste inschatting van uw persoonlijk risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade. De test is gemakkelijk en snel te doen. De test is met zorg ontwikkeld en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke kennis. Voor u is de Risicotest een snelle en betrouwbare manier om te ontdekken of er voor u mogelijk sprake is van een verhoogd risico op deze ziekten. De partners achter dit PreventieConsult raden u aan deze Risicotest te doen.

Eerste belangrijke stap

Het doen van de Risicotest is een eerste, belangrijke stap om uw risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade te weten te komen en aan te pakken. De test omvat zeven vragen over uzelf, en uw familie en uw leefstijl. Een van de vragen gaat over uw buikomtrek. Zorg dat u daarvoor een meetlint bij de hand heeft.

Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een op u persoonlijk toegesneden advies over uw risico. Hoe hoog is het? Wat betekent het voor u? Als dat nodig is, dan bevat het advies aanknopingspunten om uw risico te verlagen. Het kan ook zijn dat uit de Risicotest blijkt dat het nodig is een afspraak te maken bij de huisarts.

Verhoogd

Uit de Risicotest kan blijken dat uw risico op het krijgen van diabetes hart- en vaatziekten en nierschade verhoogd is. U krijgt dan het advies een afspraak te maken bij de huisarts voor een PreventieConsult. Het is echt belangrijk dat u dat advies opvolgt en die afspraak maakt. Uw risico op basis van de Risicotest is een schatting. In de huisartspraktijk volgt nader onderzoek. Bijvoorbeeld meting van uw bloeddruk en bepaling cholesterol en suiker (glucose) in uw bloed. Hiermee kan uw risico beter worden bepaald. Ook kan worden vastgesteld of u mogelijk diabetes, hart- en vaatziekten of een nierschade heeft. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u dan adviseren en helpen bij het verlagen van uw risico, zo nodig met medicijnen. Het is handig als u een print van de uitslag van de Risicotest mee neemt naar de praktijk.

Licht verhoogd

Is uw risico licht verhoogd? Dan is het op dit moment niet nodig dat u naar de huisarts gaat voor een PreventieConsult. Wel kan het zijn dat u wordt aangeraden de leefstijltest te doen. Met behulp van de leefstijltest krijgt u zicht op uw leefstijl en krijgt u persoonlijke adviezen om gezonder te leven.

Wilt u meer weten over hoe het advies er uit ziet? Kijk dan bij Wat is mijn risico?

Doe de Risicotest en ontdek uw risico! Zorg dat u een meetlint bij de hand heeft voor het meten van uw buikomtrek. Het kost u dan nog geen tien minuten om de test te doen.

Comments are closed.