PreventieConsult

PreventieConsult

Wilt u langer genieten van uw partner, gezin, kleinkinderen of vrienden? Vindt u werk en inkomen belangrijk? En wilt u meer jaren in gezondheid leven? Doe dan de risicotest.

Doe de Risicotest

Waarom mijn risico testen?

Uw risico op ziekte is nooit precies te voorspellen. Toch kunt u te weten komen of uw risico op bepaalde ziekten verhoogd is of niet. En zo ja, of daar iets aan te doen is.

Ernstige ziekten

Diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade zijn ernstige ziekten. Ze hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van uw leven. Krijgt u één van deze ziekten? Dan is dat een bedreiging voor de dingen die u belangrijk vindt. Bij voorbeeld voor het kunnen genieten van uw partner, uw gezin, uw kleinkinderen, en van uw vrienden. Voor uw mogelijkheden om te werken. En natuurlijk voor uw inkomen.
Bovendien: vroeg of laat kunt u aan de gevolgen van deze ziekten overlijden. Allemaal redenen om in een vroeg stadium te ontdekken of u risico loopt en wat u kunt doen om dat risico te verlagen.

De Risicotest doen

De organisaties van huisartsen en bedrijfsartsen ontwikkelden samen met het Diabetes Fonds, de Hartstichting en de Nierstichting een snelle en toch betrouwbare manier om een inschatting te krijgen van uw risico op diabetes, hart- en vaatziekten, en nierschade. Dat kan door het doen van de Risicotest. Daarmee komt u te weten hoe hoog uw risico is en wat de belangrijkste oorzaken hiervan zijn. En dat is goed om te weten, want er is wat aan te doen.

Op tijd weten. Op tijd actie nemen.

Als u op tijd weet wat uw risico is op het krijgen van deze ziekten, dan kunt u vaak zelf in actie komen om dat risico te verlagen. Zodat het ontstaan van de ziekte wordt uitgesteld of voorkomen. Na het doen van de Risicotest krijgt u een persoonlijke uitslag. Daaruit blijkt hoe hoog uw risico is en wat dat voor u betekent. Een uitslag die – als het nodig is – aanknopingspunten biedt tot een advies om uw risico te verlagen. Uit de Risicotest kan ook blijken dat u een afspraak moet maken bij de huisarts voor een PreventieConsult.

Hoger risico?

Diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade hebben voor een groot deel dezelfde oorzaken. Daarom lopen sommige mensen een hoger risico om die ziekten te krijgen. Voor hen is het nog belangrijker de Risicotest te doen. Kijk of u extra risico loopt.

Op tijd erbij!

Het is belangrijk om op tijd te weten of uw risico op de drie ziekten verhoogd is. U kunt dan gezonder gaan leven of de juiste medicijnen krijgen van uw huisarts. Dit maakt uw kans om de ziekten te krijgen kleiner. Doe de test nu en ontdek uw risico!

 

Meer weten over het aantal mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade? Kijk bij feiten en cijfers.

Comments are closed.