PreventieConsult

PreventieConsult

Diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade..

Loop ik risico?

U kunt uw risico vaak zelf verlagen. Neem nu een belangrijke eerste stap:

Doe de Risicotest

Diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade

De Risicotest geeft een inschatting van uw risico op diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en nierschade. Er zijn in Nederland veel mensen met deze ziekten. En het worden er steeds meer. Dat komt omdat we steeds ouder worden. En het komt omdat veel Nederlanders ongezond leven. Roken, overgewicht, ongezond eten en te weinig bewegen vergroten het risico op het krijgen van deze ziekten. Ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen.

Diabetes, hart en vaatziekten en nierschade zijn ernstige ziekten. Ze kunnen nare gevolgen hebben voor uw leven. Deze ziekten hebben veel met elkaar te maken. Ze komen vaak samen voor. Iemand die diabetes heeft, kan dus ook een hart- en vaatziekte of nierschade hebben. En nierschade kan het gevolg zijn van een hart- en vaatziekte of van diabetes. Nierschade kan ook weer een hart- en vaatziekte veroorzaken.

Betrouwbare test om (erger) te voorkomen

Omdat deze ziekten vaak samen voorkomen en voor een deel dezelfde oorzaken hebben, vinden de organisaties van huisartsen en bedrijfsartsen, en de Nierstichting, Diabetes Fonds en de Hartstichting het belangrijk dat er in Nederland één snelle, betrouwbare test is om het risico op deze ziekten in te schatten.

Het is belangrijk om op tijd te weten of uw risico op diabetes, hart- en vaatziekten of nierschade verhoogd is. Dan kunt u er op tijd wat aan doen. Zodat u niet ziek wordt. Of zodat de klachten minder erg worden.
U kunt gezonder gaan leven. Of medicijnen krijgen van uw huisarts, als dat nodig is. Dan wordt de kans kleiner dat u deze ziekten krijgt.

Met de Risicotest kunt u een eerste idee krijgen van uw risico op diabetes, hart- en vaatziekten of nierschade. En u hoort wat u kunt doen om uw risico te verlagen.

Wilt u weten hoe veel mensen diabetes, hart- en vaatziekten of nierschade hebben? Kijk bij feiten en cijfers.

Comments are closed.